![]() |
|
Incestus - Wersja do druku +- i-Sen.pl - Polskie Forum Świadomego Śnienia (https://i-sen.pl) +-- Dział: Dziennik Snów (https://i-sen.pl/Forum-Dziennik-Snow--44) +--- Dział: Dziennik Snów (https://i-sen.pl/Forum-Dziennik-Snow--14) +--- Wątek: Incestus (/Temat-Incestus--132) |
RE: Incestus - incestus - 05-06-2012 I znowu groteskowo wystawny sen, z tych co zdarzają się raz na miesiąc. Zaczął się w czarno-białym niewyraźnym krajobrazie, co dawało mroczny klimat. Zapewne wynik przeglądania filmów HighContrasta Poruszałem się jak Zombie przez labirenty łazienek z lustrami na ścianach, na wpół rozumiejąc, że śnię. Światło przygasało jak zepsute, co chwilę z nienacka wyskakiwało mi przed oczami moje odbicie.Wyszedłem na zewnątrz, gdzie na jakimś tarasie przy stolikach, ubrani jak na ślub siedzieli moi dawni znajomi i nieznajomi z podstawówki i gimnazjum. Kolory były już wyraźne. Lewitowałem nad nimi nie mogąc wykonać szybkiego naturalnego ruchu - wszyscy wskazywali mnie palcami i pękali ze śmiechu. Wyszedłem stamtąd przez szerokie drzwi - trafiłem jak to zwykle w moich snach - do ogromnej katedry. Przy chóralnym śpiewie modliła się tam ilość ludzi porównywalna do tej podczas pontyfikatu Jana Pawła II Wszyscy ubrani w groteskowe stroje najwyższych lotów, jakbym przeglądał gazety i katalogi dla kobiet. Ci najdalej od ołtarza śmiali się, pili piwo, tańczyli fokstrota i wydurniali się. Chcąc zobaczyć wszystko z góry wzniosłem się w powietrze. W każdym zakątku katedry roiło się od złotych ozdóbek, rzeźb, kadzideł i materiałów. Nie dało rady unieść się na tyle wysoko, żeby objąć całe zgromadzenie wzrokiem. Na pewnej wysokości zacząłem odczuwać irytujący ból w okolicy jąder, czułem jak pęka mi tam skóra i rozpruwa się w kierunku pępka. Zdawało mi się wtedy, że coś się dzieje z moim śniącym ciałem, że być może paraliż senny za mocno napina mięśnie a te uciskają narządy. W tym czasie ze środka zgromadzenia wyleciał sznur ludzi w balowych bufiastych strojach trzymających się za ręce i pochwycił mnie. Im dalej odlatywałem, tym większy pociąg ludzi za sobą ciągnąłem. Kręciłem nimi spirale po całym budynku, wszyscy bawili się i krzyczeli ze strachu powiewając kolorowymi strojami, wyglądało to tak niesamowicie, że nie wybudzałem się nawet wtedy gdy czułem, że opuchła mi cała jama brzuszna i krew uderzała do głowy a cała skóra bolała jak rozciągana kleszczami.Sen skoczył się sam, 10 minut przed budzikiem i okazało się, że tylko lewa kończyna górna w rzeczywistości się napięła ze zbyt mocnego paraliżu. RE: Incestus - incestus - 13-06-2012 Noc ciezka jak pieklo, do pracy nie poszedlem dzieki akademikowym kibolom wyrazajacym swa radosc do 3.00. W rezultacie cala noc to byl jeden wielki LD. Wczoraj pisalem o snie o Wildzie i oczywiscie w ten wlasnie sposob sie uswiadomilem. Podczas Wilda mialem juz hipnagogi i wpadlem na to, ze byc moze robie Wilda w jakims falszywym swiecie, we snie. Przerwalem i zrobilem TR - istotnie. Otworzylem oczy i zamiast hipnagogow przed oczami stanal mi moj dziecinny pokoj w HD. Wylecialem na zewnatrz a tam z hukiem ze wszystkich stron wylatywaly w nocne, zimowe niebo kolorowe fajerwerki, w pewnym momencie cale niebo pokryte zostalo niebieskimi iskrami i popiolem. Z chmur wkrotce takze zaczely opadac rakiety. Przy rozbiciu o Ziemie rozblyskaly one na pare sekund neonowymi odbiciami, jakby skorupami roznych urzadzen. Pojawila sie krecaca sie karuzela z takiego laserowego swiatla, stara kamienica, ktorej kazdy ksztalt podkreslany byl neonem, podobnie pojawil sie obrys slupa telefonicznego, anteny satelitarnej, studni i jeszcze paru elementow. Potem stracilem swiadomosc zupelnie, mimo ze sen prezentowal groteskow widoki. Obserwujac majestatyczne wynurzone lodzie podwodne na mazurskich jeziorach , a takze pozwijane niekonczace sie sznury wagonow wypelnionych czyms na ksztalt futurystycznej broni, nawet mialem przemyslenia ze swiat rzeczywisty jednak potrafi sprezentowac tak piekne widoki jak sen heh, ironia ![]() Nastepnie w tresci snu znow pojawil sie Wild, tym razem doprowadzilem go we snie do konca. I okazalo sie ze mylilem sie zupelnie, twierdzac ze kazdy Wild, obojetnie czy we snie czy na realu - daje pelnoprawny LD. Rezultatem okazal sie sen, w ktorym wiedzialem ze snilem, ale pamiec i orientacja pochodzily z poprzedniego snu, w ktorym niby zasnalem, MIMO robienia dokladnych TRow. Mogl by wyjsc normalny LD , gdyby nie to, ze w poprzednim snie mialem 15 lat i moim jedynym marzeniem bylo zagranie w MarioBros na zywo Tak tez zakonczyl sie ten sen, w pikselowym swiecie dopadla mnie projekcja przedstawiajaca sie jako Bartosz Marketing z piekla i pokazala mi jak potrafi dusic moje realne cialo Sralem w tym snie ze strachu, dopoki nie wskoczylem na moj normalny poziom swiadomosci po pobudce
RE: Incestus - incestus - 25-06-2012 Noc spedzona na PILDzie. P jak Pain, bo cala noc uswiadamial mnie bol zeba ![]() W LD latalem nad czyms w rodzaju kurortu wczasowego. Skladal sie z dwoch czesci mieszkalnych i korytarza miedzy nimi. Mieszkania byly pelne przepychu, sciany wytapetowany telebimami, zlocona podloga, futurystyczne meble dziwacznych kolorow i ksztaltow, przystojne panie i panowie w garniturach z masa dodatkow, kulczykow, bransoletek, tatuazy, naszywek, herbow, kazdy bawil sie i trzymal chudy i dlugi do sufitu kieliszek przypominajacy probowke. Na stolach same desery lodowe ulepione na podobienstwo ciast, zup i wytwornych dan glownych. Sciany ze szkla, wszedzie tarasy balkonami przerobionymi na grille. Wiszace lozka i takie bajery. Z korytarz obskurny, ze scianami wypelnionymi kolorowa plesnia, podlozem tonacym w gownie, caly wypelniony starymi ludzmi w kapturach i zebrakami, zeby uniknac projekcji musialem plywac w ich biegunkach uderzajac twarza o roje much Do drugiego budynku sie nie dostalem bo za rekaw chwycilo mnie jakies ekstremalnie namolne, wrzeszczace dziecko.Po paru godzinach znudzilo mi sie zwiedzanie i postanowilem zaryzykowac cos innego w LD. Pozwolilem, zeby ciemnosc za zamknietymi we snie oczami utrzymywala sie i skupialem sie tylko na dzwieku. Z poczatku spiewaly tylko moje mysli, ale po chwili sluchalem juz niesamowitego melodycznego utworu z wieloma instrumentami, nie podobnego do zadnego znanego mi wykonawcy, aczkolwiek trzeba by to zaklasyfikowac do muzyki Pop Niestety moj talent muzyczny jest na tyle beznadziejny, ze nie bylem w stanie dlugo po wstaniu nucic sobie glownego motywu piosenki.
RE: Incestus - incestus - 28-06-2012 Wczoraj mialem ciekawy sen archetypowy, zabawne jak prosto i na wiele sposobow mozna go interpretowac, a przeslanie dosc uniwersalne. Caly sen utrzymany w postaci chamskiej kreskowki. Byla sobie babcia krokodyl w okularach i siwych wlosach i gruby synek krokodyl. Synek caly czas plywal na plecach, na lapach zalozone mial pady a na brzuchu spoczywal monitor. Z przymruzonymi oczami wpatrywal sie tylko w gre, nawet nie zerknawszy na babke, ktora caly sen rozradowana miloscia do synka latala mu kolo tylka i cmokala go. Po paru chwilach synek tak sie zagral, ze zaczal sie zanurzac, nozdrza ledwo wystawaly ponad poziom wody. Babka zaczela plakac i panikowac, blagala go zeby skonczyl, jednak mlody bagatelizowal to, odburkal jej cos i odtracal. Synek gral nawet gdy byl juz calkowicie pod woda, babka zadnymi silami nie mogla go odciagnac od joystickow. Gdy prawie juz sie topil, wybuchla desperacja i babka zionela na niego niebieskim plomieniem wiazac go w bryle lodu. W tym momencie zamienil sie w ubrana w balowy stroj ksiezniczke, a babka przybrala postac dostojnej krolowej lodu,, zasiadla na wysokim tronie pilnujac zamrozonej corki. Corka ze smutkiem wypatrywala ksiecia, ktory uratowal by ja od zlej matki.... RE: Incestus - incestus - 01-07-2012 Dzis miedzy zwiedzaniem a zwiedzaniem postanowilem zadac pare pytan podswiadomosci, Bogu, piewotnemu czlowiekowi, jak kto woli Gdy tylko dowiedzialem sie czegos co uwazalem za mozliwe, wybudzalem sie, powoli bralem polozony na poscieli notatnik i dlugopis, zapisywalem w punktach odpowiedzi w symbolach i jak najszybciej pouszczalem te rzeczy i wracalem do Wilda. W koncu notatniku znalazlo sie piec pozycji. Wszedlem jeszcze raz, pozwiedzalem jakis park ze skomplikowanymi karuzelami, zarosniety kwiatami razem z ich sztucznymi ozdobami jak w bukietach, gdzie dzieci lataly i trenowaly karate na zawieszonych w powietrzu sporych welnianych czaszkach na lancuchach. Przebudzilem sie.... w akademiku bez notesa W dniu poprzednim polozylem sobie notes dla takiego celu, ale wczoraj go odlozylem, w falszywym przebudzeniu wydawalo mi sie jednak zo to wlasnie tamten dzien jest dzisiaj ![]() Tak wiec zapamietalem tylko jedna madrosc pana swielistej projekcji: Zrodlo meskiej energii seksualnej pochodzi stad ( wskazuje na prawe i lewe ledzwie) w nerkach, a potencjal seksualny kobiet lezy tu ( wskazuje na punkt miedzy brwiami ) Kobietom w tym punkcie rozpoczyna sie migrena. Z kolei mezczyzni gdy ustawiaja garde do walki to nizej spuszczaja reke na prawe podzebrze, bo stamtad czerpia energie. Tak powiedzial, sprawdzcie we wlasnym zyciu Notabene prawe podzebrze to watroba, ale po takich sennych typkach ciezko oczekiwac konsekwencji
RE: Incestus - wampia - 03-07-2012 Łał, gratuluję postępów w LD. Imponujące ze możesz się budzić i wracać sobie do LD kiedy chcesz ;o RE: Incestus - incestus - 06-07-2012 Znowu dziwactwo trudne do opisania. Świadomość odzyskałem siedząc w ciemnej stalowej kabinie ogromnego jak wieżowiec koła diabelskiego z dwoma ramionami. Nie mogłem się ruszać, jedynie odczuwałem. Maszyna osadzona w jakimś plenerze w nocy. Kołysało mną, coraz szybciej się rozhuśtując, na wdechu i wydechu, tak jak zazwyczaj odczuwam wibracje, w tym przypadku jednak odczuwałem ciarki z naporu grawitacji i siły obrotowej. W końcu nie mogłem powstrzymać krzyku bo maszyna z ogromną prędkością zataczała mną kręgi i wiatr memlał moją twarz Musiało dojść do tego, że wreszcie mnie katapultowało. Z góry zobaczyłem przyrząd, wyglądał jak dwa połączone żurawie do budowy. Dopiero podczas lotu ujrzałem nadzwyczajnie piękne niebo. Pełno gwiazd, jakby upchane wsyzstkie konstelacje na jednym niebie i ogromny księżyc, niżej tłuste skłębione chmury żarzące się od blasku na fioletowo. Spadając mijałem zawieszone w powietrzu małe i duże pojazdy, przypominające najbardziej dwuosobową huśtawkę z drewnianymi ławeczkami, ale zabudowaną na kształt galeonów, z wiosłami, masztami i armatami, dryfowały w powietrzu ustawione w formację bojową.Ale potem im bardziej byłem świadomy i skoncentrowany trudno było mi zobaczyć coś zaskakującego. Chyba najlepszy stan do zwiedzania snu to taka 3/4 świadomość
RE: Incestus - incestus - 10-06-2013 Wypadałoby ponownie zwodować notatnik ![]() Z pewnością miał potencjał wizji, aczkolwiek się w nim nie uświadomiłem. Sen na śmiertelnym kacu po 3dniowym kawalerskim : siedzieliśmy z kuzynem w najlepszym drink-barze na świecie, restauracja ostrojona zwiewnymi kolorowymi tkaninami, groteskowo upchana żyrandolami i rzeźbami. Sufit i ściany składały się z niezwykle skomplikowanych schematów menu. Wybraliśmy " słodką pokusę ". Drink podano w miskach i miał konsystencje surowego ciasta, smakował jak likier. Rytuał picia go polegał na spożywaniu jednej łyżki i czekaniu aż kelner dorzuci do talerza kolejny alkoholowy dodatek. Po kolei były to skrystalizowane piwo w formie gałki lodowej, galaretowa kostka mandarynkówki, biszkopciki z ajerkoniaku wsypane jak płatki śniadaniowe i na samym końcu kelner wrzucił do zupy nadtopioną czekoladową figurkę Jezusa z sztandarem. Było tak mocne, że zaczęliśmy chrzanić o miłości, porównując ją do napiętych żył. Na puentę wybraliśmy jeszcze ofertę drinku dla dwojga - połowa o smaku pizzy, połowa - pasztetu. Zacząłem się wybudzać i przed oczami został mi omam hipnapompiczny - panel przypominający antywirus z typowym znakiem ostrzegawczym. Od niechcenia przesunąłem myszkę za pomocą myśli na emblem. Pojawił się komunikat, który kapkę mnie zaniepokoił: Znalezionych opętań : 3
RE: Incestus - High Contrast - 10-06-2013 Myślę, że przeszłoby to w kolejnej części Hangover. Sprzedaj pomysł
RE: Incestus - wiolonczelistka - 11-06-2013 Było kiedyś coś takiego chyba.. coś na zasadzie - najśmieszniejsze czy tam najzabawniejsze sny A Twój sen Inces.. uśmiałam się
|